BrugklasChecklist

Exclusief voor kinderen van groep 8

Naar de middelbare school gaan is als het maken van een nieuwe reis. Dat is spannend! Staat jouw kind aan het begin van dit avontuur en kan hij of zij wel wat zelfvertrouwen gebruiken? Of maak jij je als ouder zorgen over alle veranderingen die komen gaan?

Gun je kind een fijne start. Nu al, voordat de storm van huiswerk, nieuwe klasgenoten en leraren begint. Voor alle bijna-brugklassers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken is er de BrugklasChecklist. Dit is een groepstraining waarbij we inzichten en, tips geven, zodat jullie kind na de zomer vol vertrouwen naar de brugklas gaat.

Wie zijn wij?

De BrugklasChecklist is ontwikkeld door twee enthousiaste en deskundige kindercoaches: Astrid de Beijer-Moorman van ‘Kanjerkids Kindercoaching’ en Esther Wispelweij van ‘Ik in praktijk’. Twee gepassioneerde kindercoaches die het belangrijk vinden dat kinderen stevig in hun schoenen staan en vol vertrouwen de wereld in kijken. Beiden zijn we gecertificeerd kinder- en karaktercoach. Hierdoor kunnen wij vanuit verschillende invalshoeken de kwaliteiten van de kinderen belichten en voor ze laten werken.

Wat gaan we doen?

Omdat we niet van half werk houden, hebben we een training ontwikkeld waar zowel de kinderen en hun ouders profijt van kunnen hebben. Ons aanbod bestaat uit een groepstraining voor kinderen en een informatiebijeenkomst voor ouders. Een onderdeel van de training is het invullen van een karaktervragenlijst, waardoor jullie waardevolle informatie krijgen over de karaktereigenschappen van jullie kind. Tijdens de training komen er verschillende onderwerpen aanbod, hebben we aandacht voor persoonlijke situaties, maar gaan we vooral ook leuke dingen doen.

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten:

Bijeenkomst 1:
Wie ben ik? Wat past bij mij?
Je verkent je kwaliteiten op een leuke manier en wij geven handige informatie over de tienerfase. * hierna maken we een individuele afspraak voor invullen karaktervragenlijst *

Bijeenkomst 2:
Wat past bij mijn karakter?
Je karakter verkennen en ondertussen lekker bewegen. Dit wordt alles behalve saai!

Bijeenkomst 3:
Wat komt er allemaal op je af? Hoe hou jij je staande?
We bespreken dit door onder andere echt bestaande situaties voor te leggen. Je kan maar beter weten wat je moet doen in bepaalde situaties.

Bijeenkomst 4:
Wat laat je achter en wat neem je mee?
Waar kijk je naar uit? We gaan een brug slaan van oud naar nieuw. Dit wordt een bijzonder moment voor iedereen om te voelen dat je de stap naar de middelbare echt kunt maken!

Bijeenkomst 5:
Na de zomer – een check-up! Hoe gaat het nu met je? Waar ben je blij mee en wat valt tegen?
Dit is fijn om met elkaar te delen. Het is de laatste keer dat we samen zijn. Wij zorgen voor een passende afsluiting.

Na de 4e bijeenkomst is er een ouderavond waar we middelbare school thema’s kort behandelen en ingaan op de verschillende karakterstijlen van uw kind.

Wij hebben er nu al zin in! Heeft u nog vragen of heeft uw kind nog twijfels, neem dan gerust contact met ons op. Voor kinderen hebben een flyer gemaakt.

 

Voor jongens en meiden die…

 • in groep 8 zitten
 • zin hebben in de middelbare en tegelijk onzeker zijn
 • zich zorgen maken of ze nieuwe vrienden vinden
 • kwaliteiten van zichzelf beter willen leren kennen
 • graag nog do’s en dont’s horen voor de middelbare

Wat krijg je bij de BrugklasChecklist?

 • 5 bijeenkomsten met een fijne groep leeftijdsgenoten
 • 1 bijeenkomst voor ouders
 • aandacht voor het karakter van het kind
 • ontdekken van eigen kwaliteiten en hoe je die dagelijks gebruikt
 • meer gevoel van eigenwaarde
 • zich ‘klaar’ voelen voor de overstap

Informatie

Een investering in de toekomst
190,- */p.p.
 • Data: 15, 29 mei, 12, 26 juni en 11 september 2017.
 • Tijdstip: 18.30 – 20.00 uur
 • Locatie Velp of Nijmegen
 • Info of aanmelden kan via info@kanjerkids.com
 • * Voor scholen kunnen wij aparte prijsafspraken maken. Neem gerust contact op voor een persoonlijk gesprek.
Follow by Email
Facebook
Facebook
LINKEDIN
INSTAGRAM