Astrid de Beijer-Moorman

Mijn naam is Astrid de Beijer-Moorman. Samen met mijn man mag ik onze twee dochters begeleiden in hun ontwikkeling. Toen onze oudste dochter werd geboren werd het al snel duidelijk dat ze op een aantal vlakken anders reageerde dan andere baby’s. Als ouders hebben we zo goed als wij konden en binnen onze capaciteiten gekeken naar wat ze nodig had. Dit lukte tot op zekere hoogte. Er waren momenten dat we vragen hadden die we maar niet konden beantwoorden en situaties die ons tot wanhoop dreven. Op zesjarige leeftijd is ze getest. Na een aantal dagdelen onderzoek kregen wij het rapport en de diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS, pdd-nos) mee naar huis. En dat was het dan. We wisten wat er met onze dochter aan de hand was en dat was een bevestiging op een aantal van onze vragen, maar het was geen oplossing. Die mochten we zelf gaan zoeken. Geen idee hoe we dat moesten gaan doen.

Vanuit deze ervaring ben ik me gaan verdiepen in wat het voor een gezin betekent wanneer het te maken krijgt met autisme en aanverwante stoornissen . Wat is er nodig om verder te kunnen, de draad weer op te pakken? Goede en vooral praktische begeleiding is hierin essentieel. De combinatie van ervaringsdeskundige en mijn opleiding als kindercoach werkt voor mij hierin versterkend.

Een kind met autisme heeft een andere kijk op dingen dan wij gewend zijn. Als kindercoach begeleid ik ouders en kinderen in hun zoektocht naar andere inzichten, zodat er weer rust en harmonie binnen het gezin komt en niet alle energie voornamelijk uitgaat naar het kind dat ‘anders’ is.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging NFG en Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG)

Follow by Email
Facebook
Facebook
LINKEDIN
INSTAGRAM